VisionExpress - Краят на скъпите очила
Търсене

Поляризационен филтър

Поляризационен филтър
Това са стъкла с поляризационен филтър. Поляризационният филтър има способността да не се получават отражения, така че визията да е много по-спокойна и ясна. Поляризационния филтър се поставя на слънчевите очила, като подобрява видимостта при силно слънце и отблясъци.

Дневната светлина се разпределя равномерно във всички посоки на триизмерното пространство. Поляризираната светлина също се разпределя, но основно в две посоки – хоризонтална и вертикална. Вертикалната светлина носи за човешкото око полезна информация, като му позволява да различава цвета и контраста. Хоризонталната светлина обикновено създава оптически смущения и отблясъци.
Когато светлината попадне под определен ъгъл върху повърхност като вода, сняг, пясък, мокра пътна настилка, тя се разпространява в хоризонтална посока и предизвиква заслепяващи отблясъци. Тези смущаващи окото отблясъци могат да бъдат блокирани само с поляризиращ филтър с високо качество.
Лесен тест за наличието на поляризация на слънчеви очила е завъртането на течно-кристални екрани (на часовници, мобилни телефони), изображението върху който се затъмнява изцяло на 90 º от изходното положение. По същия начин ако завъртите очила с поляризиращи стъкла вертикално трябва отраженията в хоризонталните повърхности да станат видими.


 

Вижте
тенденциите
за пролет/лято
2019
Вижте
слънчевите
очила в каталога
Solaris
Новини и промоции Новини и промоции